etno.jpgValjevo će u prostornom planu Srbije dobiti status grada od nacionalnog, a ne regionalnog značaja, kako je prvobitno bilo planirano, jer je na sastanku u Užicu prihvaćena primedba koju je Valjevo iznelo na ovaj značajan dokument za strateški razvoj Srbije.

Procenjeno je da je učinjena greška i da Valjevo ispunjava sve uslove da ima status grada. Kada je valjevski kraj u pitanju, 40 stručnjaka iz raznih oblastiti uputilo je još primedbi na nacrt prostornog plana Srbijei i predložitiće dopunu tog dokumenta kada je u pitanju ovaj kraj.
Reč je o daljem razvoju grada, turizmu, poljoprivredi i industriji u ovom kraju.

Javna rasprava o nacrtu prostornog plana Srbije koja je obavljena u svim gradovima Srbije je završena i sada sledi svođenje primedbi sa javnog uvida koji će se obaviti do kraja maja, što će omogućiti da se tekst tog dokumenta pred Vladom Srbije nađe tokom juna, a u parlamentu bi se mogao naći u julu.

Novi prostorni plan Srbije pretpostavka je razvoja zemlje jer je važeći Prostorni plan Srbije donet još 1996. godine, a do danas promenjene su brojne okolnosti i strateški pravci razvoja zemlje. Plan je dugoročna vizija razvoja Srbije sa pet ciljeva: uravnotežen regionalni razvoj, konkurentnost i pristupačanost, zaštićena i unapredjena životna sredina, održivo korišćenje prirodnog i kulturnog nasledja i prostorno-funkcionalna integrisanost u okruženje.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…