infakt__frame.jpgPrema podacima Zavoda za statistiku, broj zaposlenih u decembru 2009. godine bio za 5,1 odsto manji nego u 2008. godini, a pad zaposlenosti uzrokovan je prvenstveno svetskom ekonomskom krizom. Ukupan broj zaposlenih u Srbiji u januaru 2010. iznosio je više od 1,8 miliona.
Prema nivou stručne spreme, najmanje je bilo nezaposlenih sa sedmim i osmim stepenom stručne spreme, što ukazuje na lakše zapošljavanje visoko obrazovanih kadrova, koje zahtevaju savremeni privredni trendovi. Situacija u domaćoj privredi čini organizovanje sajmova zapošljavanja još značajnijim, a ujedno to je prilika da se oni koji traže posao direkto susretnu s poslodavcima i u interesu je pre svega mladih ljudi da nađu posao i da se smanji nezaposlenosti.

Cilj organizovanja sajmova zapošljavanja je da u novonastalim tržišnim uslovima, koje je stvorila svetska ekonomska kriza, ponudi poslodavcima inovativna rešenja na području zapošljavanja, posebno kada poslodavaci traže specifičan deficitaran kadar, koji se teško pronalazi i još teže zadržava.
Rezultati sa sajmova zapošljavanja su pokazali da je procenat zaposlenja onih koji dođu na sajam i predaju svoje radne biografije oko 15 procenata. Zainteresovani za posao radne biografije mogu predati i kod više poslodavaca i za više radnih mesta.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…