infakt__frame.jpgU nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala, pripadnici Uprave kriminalisticke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa poreskom policijom i Višim javnim tužilaštvom iz Beograda, su na podrucju Valjeva, Novog Sada, Beograda, Šapca, Sremske Mitrovice, Cacka i Sombora, lišili su slobode organizovanu kriminalnu grupu koja broji više od 50 lica.

Za clanove ove organizovane grupe postoji osnovana sumnja da su izvršili više krivicnih dela zloupotreba službenog položaja, falsifikovanja službene isprave, pranja novca, nedozvoljene trgovine i poreske utaje.

Kriminalna grupa je u periodu od 2007 do 2010 godine, vršeci navedena krivicna dela kroz simulovane pravne poslove prilikom otkupa sekundarnih sirovina, sacinjavala neistinite isprave o navodnom otkupu i prometu robe i usluga, pri cemu je koristila tekuce racune tzv. „perackih” i „fantomskih” preduzeca i radnji. Clanovi kriminalne grupe bili su osnivaci i vlasnici ovih preduzeca i radnji preko kojih je izvršen nelegalan promet novca u iznosu od 380 miliona dinara, iako prometa dobara nije bilo a sve u cilju izbegavanja poreskih obaveza (PDV-a), kao i povracaja istog, pri cemu je ostvarila imovinsku korist u iznosu vecem od milion evra, za koji iznos je oštecen budžet Republike Srbije.

Na podrucju Policijske uprave Valjevo lišeno je slobode 20 lica kojima je odredeno policijsko zadržavanje od 48 sati. Sva zadržana lica ce uz krivicne prijave biti privedena Istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije nastavljaju intenzivan rad na daljem rasvetljavanju svih nezakonitosti u poslovanju pravnih lica koja su bila pod kontrolom ove kriminalne grupe, kao i sa potragom za licima koja do ovog momenta još nisu pronadena.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…