infakt__frame.jpgPrema podacima kojima raspolaže OC AMSS, na području Srbije preovlađuje hladno vreme vrema bez padavina. Zbog niskih jutarnjih temperatura na putevima je izražena opasnost od poledice, posebno u planinskim predelima gde su poleđene deonice prekrivene snežnim nanaosima. Vozačima skrećemo pažnju da voze opreznije naročito na kritičnim tačkama poput mostova, nadvožnjaka i tunela. U planinskim predelima i na prilazima zimskim turističkim centrima ima, 3 do 5 cm snega na kolovozu, pa je obavezna upotreba zimske opreme.

Za kamione sa prikolicom i šlepere važi zabrana kretanja na putu M-21 Slatina – Valjevo – Podbukovi, R-113 Pričević-Ljubovija, R-213 Valjevo-Povlenska Kosa.
Putari upozoravaju i na pojavu velikog broja tzv. „udarnih rupa”, na većini putnih pravaca u našoj zemlji, što je i uobičajena pojava nakon jakih mrazeva. Sanacija ovakvih oštećenja je u toku. Zbog aktiviranog klizišta, na delu magistralnog puta M-21, na obilaznici oko Valjeva, saobraćaj je u prekidu, pa se vozila usmeravaju kroz Valjevo.
Vremenske prilike su uticale i na povećan broj odrona na putevima. Poseban oprez savetuje se na Đerdapskoj, Ibarskoj, Jadranskoj magistrali, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru, kao i na svim deonicama koje prolaze kroz useke i klisure.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…