infakt__frame.jpgMinistarstvo prosvete Srbije uplatilo je ove nedelje Istraživačkoj stanici Petnica 11,4 miliona dinara na ime podrške celogodišnjim obrazovnim aktivnostima ove organizacije, saopšteno je danas iz ove ustanove. Ukupna finansijska potpora Ministarstva Petnici, u ovoj godini, iznosi 14, 4 miliona dinara, što je dosta manje od planiranih 24 miliona dinara koliko su u Petnici očekivali.

Kako je ranije saopšteno iz IS Petnica, za sprovodjenje seminara, kurseva i kampova u ustanovi je potrebno 40 miliona dinara. U Petnici se svake godina odrzi oko 140 programa, seminara, kurseva i kampova, kroz koji prodje oko 2.500 daroviti ucenika i studenata iz cele Srbije i zemalja regiona.

Uz podršku Evropske investicione banke i Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, obećano je da će u Petnici biti izgrađen najsavremeniji kapaciteti za smeštaj učesnika – učenika, studenata i nastavnika, kao i kompleks modernih laboratorija za eksperimentalnu nastavu prirodnih nauka, saopšteno je danas iz IS Petnica.
Ministarstvo nauke je još pre 12 godina pokrenulo ideju o proširivanju kapaciteta Petnice i odobrilo sredstva za započinjanje građevinskih radova koji su ubrzo zaustavljeni nakon promene ministra.
Novi kapaciteti bi trebalo da zadovolje najviše evropske standarde i omoguće pokretanje niza novih programa i stvore uslove za još kvalitetniju i obuhvatniju obuku nastavnika osnovnih i srednjih škola.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…