infakt__frame.jpgU valjevskoj Bolnici se od novog gripa leči 12 pacijenata. Troje je juče otpušteno na kućno lečenje, a primljeno je troje novih pacijenata sa simptomima novog gripa, dete od 9 godina i dve odrasle osobe. Svi pacijenti su u stabilnom stanju i dobro se osećaju.

Zamenik predsednika Radne grupe za praćenje pandemije Branislav Tiodorović saopštio je da je u Srbiji još jedna osoba preminula od virusa H1N1 i da je registrovano 13 novih slučajeva obolelih.

Prema njegovim rečima, vakcine će biti isporučene i pre dogovorenog roka.

Sportski savezi u Srbiji, zasad, održavaju utakmice i treninge po ustaljenom rasporedu i do donošenja drugačije odluke nadležnih, postupaju kao da je stanje normalno. Direktorijum KLS je takođe odlučio da se takmičenje nastavlja prema ranije utvrđenom kalendaru bez obzira na to što je u Srbiji proglašena epidemija, ali da će se poštovati odluke gradskih samouprava o mogućim zabranama javnih okupljanja.

Utakmica između beogradske ekipe Radnički Basket i valjevskog Metalca odložena je zbog novog gripa, odlučeno je na jučerašnjem sastanku Direktorijuma Košarkaške lige Srbije (KLS).
Kako je objavljeno na sajtu KLS, odluku o novom terminu odigravanja utakmice sedmog kola doneće komesar lige, a i drugi klubovi imaju pravo odlaganja mečeva ukoliko neko od igrača oboli od virusa novog gripa A H1N1. Kapiten Metalca Dejan Beljić nalazi se na bolničkom lečenju od subote, 7. novembra i kod njega je potvrđeno prisustvo virusa novog gripa zbog čega je odložena utakmica Balkanske lige Rilski-Metalac u Samokovu u Bugarskoj. Pored Beljića, povišenu temperaturu i lakše tegobe proteklih dana imalo je još pet prvotimaca Metalca, pa ekipa dva dana nije trenirala, a treninzi su potom održavani u nekompletnom sastavu.

Iz ZC Valjevo podsećaju da građani savete lekara mogu dobiti pozivom na broj telefona Call-centra Doma zdravlja Valjevo 014/ 295-395 svakog dana od 9 do 17 časova. Na sajtu ZC Valjevo (www.zcvaljevo.rs) otvorena je i posebna stranica sa informacijama za građane o novom gripu.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…