infakt__frame.jpgU sredu, 04. novembra od 10 do 13 sati, Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Valjevo organizuje Sajam zapošljavanja. Do sada je prisustvo na Sajmu potvrdilo 21 poslodavaca sa potrebama za popunjavanjem 100 radnih mesta. Reč je o zanimanjima svih profila i stepena stručnosti, osim zanimanja iz oblasti zdravstva, prosvete i građevinarstva.

Istog dana u 11 sati biće održan Okrugli sto i tom prilikom biće reči o Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Navedeni Zakon će od maja 2010. god obavezivati svakog poslodavca sa 20 i više zaposlenih da prijavi u radni odnos i lica sa invaliditetom, srazmerno broju zaposlenih prema utvrđenoj skali. Pozvani su da se uključe u diskusiju predstavnici Udruženja osoba sa invaliditetom, poslodavci i predstavnici Službe za zapošljavanje.

Prema pokazateljima sa prethodnih sajmova, dosadašnja iskustva su pozitivna. Na prolećnom sajmu od 426 učesnika 137 se zaposlilo i tako je 65% potreba poslodavaca realizovano. Sajmovi zapošljavanja su prilika za direktan kontakt onih koji traže posao i poslodavaca.

Potrebno je da svi zainteresovani, i nezaposleni i lica koja traže promenu zaposlenja, pripeme radnu biografiju i konkurišu kod više poslodavaca i na više radnih mesta.

Svi, kojima je potrebna podrška u izradu radne biografije, mogu doći u Filijalu i u Aktiv centaru uz savetodavnu pomoć zaposlenih pripremiti potrebnu dokumentaciju.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…