infakt__frame.jpgU opsežnoj policijskoj akciji “Morava”, koja je prvi put izvedena na celoj teritoriji Srbije, uhapšeno je oko 500 lica od kojih je za njih oko stotinu određeno policijsko zadržavanje, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Uhapšeni su osumnjičeni za ilegalnu trgovinu drogom i učestvovanje u drugim krivičnim delima koja ugrožavaju živote i imovinu ljudi. Hapšenja dilera droge bilo je noćas i u Valjevu, prenela je agencija Beta. Prema izvorima Bete “lišeni su slobode svi oni za koje je bilo podataka da su umešani u trgovinu narkoticima”.

Prema izvorima iz istrage valjevska policija uhapsila je četiri osumnjičena kao i da se očekuje
da će se uhapšeni, “pred istražnim sudijom Okružnog suda “najverovatnije naći u ponedeljak”.
Prema istim izvorima, uhapšenih ima i u Osečini, Ljigu i Mionici.

U akciji, koja je počela jutros u šest časova učestovalo je više od 2.000 policajaca iz kompletnog sastava Ministarstva unutrašnjih poslova, pretreseno je više od 600 objekata, a kod uhapšenih je pronađeno nekoliko desetina raznih vrsta narkotika, veća količina oružja i municije, ukradenih automobila, a kod jedne osobe u Beogradu pronađeno je milion i 52.000 falsifikovanih američkih dolara.
Akcija je izvedena u svim većim gradovima u Srbiji. Ministar Dačić je kao najvažnije istakao to što je presečen lanac dilerske mreže narkoticima iz koga su, između ostalog, snabdevane osnovne i srednje škole, kafići i drugi objekti gde se okupljaju mladi.

Dačić je kao posebno važno istakao to što je presečen lanac dilerske mreže narkoticima iz koga su, između ostalog, snabdevane osnovne i srednje škole, kafići i drugi objekti gde se okupljaju mladi.

Ministar je kazao da će akcija biti “stalna” jer, kako je rekao, država jasno treba da stavi do znanja da policija sa ostalim bezbednosnim službama “odlučna u obračunu sa kriminalom”.
“To znači da ćemo ovakve akcije pretresa objekata i privođenja lica koji je bave dilovanjem i proizvodnjom narkotika nastaviti i dalje”, kazao je Dačić i dodao da će sva imovina zaplenjena u ovoj akciji biti oduzeta ukoliko se ispostavi da je stečena kriminalnim radnjama.
Ministar je sa zadovoljstvom konstatovao da su u akciji učeštvovale sve policijske uprave na teritoriji Srbije, da je ona protekla bez ikakvih problema i, posebno da nijedna informacija o akciju za koju se znalo još pre nekoliko nedelja nije procurela u javnost.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…