regionalni_razvoj.jpgKolubarski okrug će za sredstva iz NIP konkurisati sa dva stara projekta, završetak Brane Rovni i regionalnu deponiju u Kalenicu, kao i sa projektom vezanim za vodosnabdevanje Divčibara sa vodosistema grada Valjeva za šta su zainteresovani predstavnici Mionice i Valjeva. Što se tiče samog Valjeva, prioritet je nastavak toplifikacije grada, Hala sportova i inustrijska zona.

Inače, konkurs koji je raspisalo Ministarstvo za Nacionalni investicioni plan za prijavljivanje projekata za dodelu sredstava za 2010. godinu završava se 1. oktobra, a prioritet će imati projekti koji se tiču razvoja infrastrukture.

Prošle godine je od odobrenih 152 miliona dinara iz NIP-a, za regionalne projekte u Kolubarskom okrugu posle rebalansa budžeta, dato 83 miliona. Zbog smanjenja sredstava za finansiranje nekoliko investicija, među kojima su regionalna deponija u Kalenićću i akumulacija Rovni, bez dinara iz NIP-a ostala je i industrijska zona. Za izradu studije za industrijsku zonu grad je tražio 2,95 miliona dinara, ali se čekalo rešavanje statusa 74 radnika tog preduzeća.
Valjevo je prošle godine od sredstava iz NIP-a uradilo projekat sanacije sistema grejanja u Ekonomskoj školi, a novac je opredeljen i za revitalizaciju Kule Nenadovića i izgradnju sportskih i dečji terenia.
Bez odobrenih sredstava ostao je projekat nastavka toplifikacije.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…