mupn_saopstenje.jpgPrema statistici AMSS-a motociklisti učestvuju u više od 40 procenata svih saobraćajnih nezgoda, a gotovo dve trećine nastradalih motociklista su mlađi od 30 godina.
Vozači motocikla treba da znaju da, osim kvalitetne kacige, treba da nose i ostatak zaštitne opreme – jakne i rukavice, i sve ostalo što će im omogućiti bezbedniju vožnju. Osnovna poruka akcije kaciga glavu čuva je da motociklisti u interesu sopstvene bezbednosti poštuju saobraćajna pravila i obaveze i da voze pažljivo i oprezno.

Tržišna inspekcija zabranila je u proteklih mesec dana prodaju 5.000 zaštitnih kaciga za vozače i putnike motocikala zbog lošeg kvaliteta. Ministarstvo trgovine i usluga kontrolom kvaliteta i prometa zaštitnih kaciga za vozače obuhvatili su i uvoznike i trgovce. Tržišni inspektori kontrolsali su da li kacige u prodaji ispunjavaju sve zakonom predviđene uslove, posebno da li imaju oznaku zemlje porekla i oznaku proizvođača i broj kojim se utvrđuje usaglašenost zaštitne kacige sa zahtevima međunarodnih standarda za opremu.

Kacige, čija je prodaja zabranjena, nisu imale potrebne dokaze da ispunjavaju zahteve konstrukcije, izrade, materijala i funkcionalnosti proizvoda.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…