Skola hodnik.jpgGrad Valjevo je ove godine izdvojio 31 milion dinara za osnovno i srednje obrazovanje. Na ovoj poziciji sredstva nisu smanjena ni rebalansom budžeta koji se trenutno radi i čije usvajanje se očekuje na sednici gradske skupštine 1. septembra. Gradski čelnici ističu da je prevashodan cilj da se obezbede što bolji uslovi u školama.

Tokom letnjeg raspusta, skoro svi planirani investicioni radovi u školama su završeni. Za ove poslove ukupno je iz gradskog budžeta opredeljen 31 milion dinara. Od toga, za investicione radove u gradskim osnovnih školama, zamenu stolarije, parketa, laminata, rekonstrukciju sanitarnih čvorova,popravku krovova, podova, uređenje fiskulturnih sala, iz gradskog budžeta opredeljeno je skoro 9 miliona. Za zamenu stolarije u seoskim školama, zanatske i druge radove, u ovoj godini izdvojeno je više od 5,5 miliona dinara, dok je za rekonstrukciju sanitarnih čvorova, zanatske i druge radove, opremanje kabineta, postavljanje laminata i uređenje svlačionica u pojedimim srednjim školama opredeljeno 6,8 miliona dinara.

Grad Valjevo je u ovoj godini uložio značajna sredstva, preko 10 miliona dinara, i za nabavku opreme i postavljanje unutrašnjeg video nadzora. Kupljeni su računari, školski nameštaj, neophodna oprema za časove fizičkog vaspitanja i drugo. Unutrašnji video nadzora dobile su tri osnovne škole „Vladika Nikolaj“, „Andra Savčić“ i „Desanka Maksimović“, kao i Poljoprivredna škola.

Do kraja godine preostalo je još da se uradi treća faza zamene prozora na učionicama u Valjevskoj gimnaziji i video nadzor u ovoj školi, deo sanacije krova na osnovnoj školi „Vladika Nikolaj“, a grad će sa 1.120.000 dinara učestvovati zajedno sa sredstvima iz NIP-a u rekonstrukciji grejanja u Ekonomskoj školi i sa 300.000 dinara u postavnjalju video nadzora u ovoj školi.

Inače, u valjevske osnovne škole gradske i seoske u ovoj školskoj godini upisana su 842 đaka prvaka, što je za 27 više nego prošle godine.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…