infakt__frame.jpgOvog vikenda Valjevo će ugostiti najbolje srpske bicikliste koji će se boriti za na šampionatu Srbije u brdskoj vožnji i na prvenstvu Srbije u kriterijumskoj trci. Start brdske trke je u 11 časova u Podbarama, a cilj je na mestu Vidik na Divčibarama. Kriterijum će se voziti u centru grada od 16 časova.

Seniori, vozači do 23 godine i juniori voziće na brdskom prvenstvu 13 kilometra, kadeti i dame 8,65 km, mlađi kadeti i rekreativci 6,5 km i poletarci 3,5 km.

U kriterijumskoj trci, elita i do 23 godne, voziće 26 km (20 krugova, peti, deseti, 15. i 20. su bodovni), juniori 19,6 km (15 krugova, peti, desti i 15. su bodovni), žene i kadeti 10,3 km (deset krugova, peti i deseti bodovni), mlađi kadeti 7,8 km (šest krugova, treći i šesti bodovni), poletarci 5,2 km (četiri kruga) i rekreativci 7,8 km.

Prošle godine na šampionatu u Nišu u brdskoj trci pobedio je u eliti Goran Šmelcerović (Železničar,Niš), do 23 godine Gabor Kasa (Spartak) i u trci juniora Jovan Zekavica (Borac).

U kriterjumskoj trci za elitu najbrži je bio Ivan Stević (Partizan), do 23 godine Aleksandar Dukić (Železničar,Niš) i za juniore Jovan Rajković (Železničar,N).

Organzator takmičenja je valjevski klub Boba, uz pomoć grada i brojnih prijatelja biciklizma.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…