SUP MUP Valjevo.jpgLišen je slobode i određena je mera zadržavanja Marku V.(1990) iz Valjeva, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga. Osumnjičeni je 24.jula ove godine doneo paket osuđeniku u KPZ Valjevo sa bočicom od dezodoransa u kojoj se nalazilo dva grama opojne droge marihuana i kesica, čiji se sadržaj rasuo, ali se osnovano sumnja da je opojna droga heroin ili spid. Osumnjičeni Marko V. je u zakonskom roku uz krivičnu prijavu predat Istražnom sudiji Okružnog suda u Valjevu, koji mu je odredio pritvor.

***

Određena je mera zadržavanja Draganu M.(1983) iz Valjeva zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službene isprave i poreske utaje. Osumnjičeni je u svojstvu direktora zemljoradničke zadruge „Agro-Bata“ iz Brankovine u toku prošle i ove godine sa računa zadruge podigao novac u iznosu od oko 17,7 miliona dinara pravdajući njegovo podizanje falsifikovanim otkupnim listovima. U poslovnim knjigama nije vršio knjiženje prometa ovih sredstava, koristeći ih za svoje i potrebe drugih lica, pri čemu nije obračunavao, obustavio, uplatio i prijavio nadležnom poreskom organu porez na dohodak građana na ostale prihode u iznosu od 3.365.028,56 dinara. Osumnjičeni je u zakonskom roku uz krivičnu prijavu priveden Istražnom sudiji Okružnog suda u Valjevu koji mu je odredio pritvor.

***

Lišen je slobode i određena je mera zadržavanja Darku S. (1975) iz Uba zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene upotrebe tuđe firme. Osumnjičeni je u svojstvu vlasnika i direktora preduzeća STAR „Kića“ DOO iz Uba, u toku ove godine, u nameri obmanjivanja kupaca od dobavljača “Spasel-komerc” doo nabavio 1783 litra pelinkovca “gorki list”, čiji je prozvođač navodno „Finedrinks“ doo Subotica, u ukupnoj vrednosti od 927.206,00 dinara, koje je prodavao u svojim maloprodajnim i veleprodajnim objektima na području Uba. Policijski službenici su u magacinskom prostoru osumnjičenog pronašli i oduzeli 414 litara pelinkovca gore navedenog proizvođača za koji se osnovano sumnja da nije originalan proizvod, a da su akcizne markice na njemu takođe falsifikovane. Darko S. će u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti predat Istražnom sudiji Opštinskog suda u Ubu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…