opstina_1.jpgBlagajna u šalter sali Gradske uprave prestaje sa radom od ponedeljka 11.maja, saopšteno je iz oseka za informisanje i protokol Gradske uprave. Uplate naknade za građevinsko zemljište i administrativne takse, građani će obavljati na šalteru pošte u Šalter sali, Glavnoj pošti ili na šalterima banaka, a informacije o uplatnim računima će dobijati na odgovarajućim šalterima Gradske uprave. Informacije o stanju lokalnih prihoda (naknade za korišćenje građevinskog zemljišta, poreza na imovinu i komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru) i uplatnice poreski obveznici dobijaće na šalteru poreskog odeljenja u prizemlju.

A Odeljenje za utvrđivanje, naplatu i kontrolu izvornih prihoda počelo je drugu fazu aktivnosti za prijavljivanje poreza na imovinu, koja podrazumeva kontrolu na terenu prema raspoloživim podacima drugih državnih organa i proveru vlasnika objekata u postupku legalizacije. Gradska uprava je pozivala građane da prijave porez na imovinu pre podnošenja prekršajnih prijava s obzirom na visinu kazni koje se kreću od 5.000 do 50.000 dinara za fizička lica.

Do zakonskog roka, 31. marta, građani i pravna lica podneli su preko 1300 poreskih prijava na imovinu, a nove prijave stizale su svakodnevno i u aprilu. Međutim, eliki broj obveznika je i dalje van lokalne poreske evidencije, tako da je Gradska uprava za finansije primorana da primeni sve zakonske propise kako bi izjednačila prava i obaveze svih građana.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…