is_petnica.jpgU IS Petnica od 3. do 6. maja na programu su prolećni seminari istorije, biologije i arheologije u čijem radu učestvuje 67 srednjoškolaca iz naše i susednih zemalja, a od 4. maja članovi Petničke meteorske grupe posmatraju Eta Akvaride.

Seminar istorije čija je tema Za dobro napisan rad potrebno je… ima za cilj uvođenje polaznika u metodologiju istorijske nauke i njihovu obuku u radu sa literaturom i istorijskim izvorima.
Seminar biologije je posvećen ulozi Čarlsa Darvina u istoriji biologije. Pored toga polaznici će se upoznati i sa savremenim konceptima u endokrinologiji i bioinformatici. Sem predavanja, deo seminara čini individualni i grupni rad polaznika na finalizovanju i prezentovanju predloga projekata za samostalna istraživanja.
Tema seminara arheologije je Metodologija arheoloških istraživanja, sa akcentom na terensku metodologiju – rekognosciranja i rad sa terenskom i kabinetskom dokumentacijom. Planiran je i rad sa pokretnim arheološkim materijalom.
Seminar psihologije se realizuje od 6. do 9. maja, a teme su vezane za metodologiju psiholoških istraživanja i statistiku u psihologiji.

Seminar lingvistike je na programu od 9. do 12 maja a biće posvećen metodologiji istraživanja u lingvistici i pisanja izveštaja o istraživanju. Posebno će se obraditi one oblasti za koje se polaznici najčešće odlučuju u radu: sociolingvistika, kontrastivna lingvistika, razvojna lingvistika, psiholingvistika i dijalektologija.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…