manastir prizren kosovo.jpgPrema podacima UNHCR-a nakon ratnih dejtava na Kosovu i Metohiji 1999. godine više od 206 000 stanovnika nealbanske nacionalnosti napustilo je svoje domove i došlo na teritoriju Centralne Srbije. U saradnji sa Danskim savetom, Komesarijat za izbeglice Republike Srbije pokrenuo je projekat besplatne pravne pomoći za interno raseljena lica i ugrožene kategorije stanovništva sa Kosova u vezi sa imovinskim problemima na KiM.

Interno raseljena lica, Komesarijatu za izbeglice, poželjno je da dostave svu dokumentaciju koju poseduju vezanu za imovinu na KiM, ali će u formiranju predmeta danski pravni timovi u njihovo ime posredovati pri prikupljanju dokumentacije.

Prva suđenja u Srbici su već zakazana, a iz lokalne kancelarije povereništva za izbeglice apeluju na interno raseljena lica sa KiM da iskoriste priliku i što pre se prijave za dobijanje besplatne pravne pomoći.

Pored zastupanja pred sudovima i ostalim telima na Kosovu i Metohiji, predstavnici pravnog tima Danskog saveta za izbeglice pružaće i pravnu informaciju i savete, upućivati na relevantne institucije, ali i pisati podneske i prikupljati dokumentaciju neophodnu za uspšno okončanje predmeta.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…