infakt__frame.jpgEngleski jezik koristi se kao maternji jezik u mnogim u svetu i trenutno je četvrti po najrasprostranjenosti na svetu, sa nekih 380 miliona govornika. Zbog svoje široke govorne rasprostranjenosti, engleski se često naziva “globalni jezik”. On je takođe po internacionalnim standardima zvanični jezik u avio komunikaciji. S jedne strane, postojanje globalnog jezika pomaže u komunikaciji i objedinjavanju informacija. Međutim, engleski kao globalni jezik isključuje one koji ga, iz nekog razloga, tečno ne govore.

Učenje engleskog jezika poslednjih decenija rasprostranjeno je i kod nas, a u privatnim školama programi su prilagođeni za sve uzraste i nivoe predznanja.

Za razliku od školskog sistema u privatnim školama učenje engleskog je u manjim grupama uz korišćenje svih savremenih tehnoloških siustema, a akcenat je da stečeno znanje bude primenljivo.

U Valjevu je do sada oko stotinak polaznika Kembriž ispita uspešno položilo ovaj vid učenja engleskog jezika u tri različita nivoa. 20-to godišnje iskustvo u školi stranih jezika Lingva pokazuje da se engleski kod nas uči dugi niz godina, a sve češće znanje engleskog jezika može biti i uslov za dobijanje nekog posla.

Engleski jezik se govori na svim kontinentima. Oko 80% svih informacija u elektronskom obliku je na engleskom jeziku, a na najvećem broju međunarodnih skupova i događaja koristi se engleski jezik. Strani jezik može naučiti svako, u bilo kom životnom dobu i uvek je izazov, a ako mu pristupite na pravi način, može biti veoma prijatno i ispunjavajuće iskustvo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…