infakt__frame.jpg treću godinu za redom kod nas i u drugim evropskim zemljama krajem januara obeležava se Evropska nedelja borbe protiv raka grlića materice, bolesti koja se u savremenom dobu može sprečiti. Cilj ove akcije je promocija znanja o raku grlića materice i njegovoj prevenciji među zenama kako bi znale šta treba da urade da izbegnu ovu bolest, ali i među političarima i zdravstvenim radnicima kako bi razumeli prednosti programa prevencije i kao prioritet odredili njegovo uvođenje.

Na nivou Evrope pokrenute su četiri velike akcije, a tokom ove nedelje u Srbiji je promovisan program ranog otkrivanja raka grlića materice, koji će početi da se sprovodi ove godine.

Preventivni centar i Služba za zaštitu zdravlja žena valjevskog Doma zdravlja do sada su nizom akcija, uključujući podelu edukativnog materijala i predavanja ukazivali ženama na važnost ginekoloških pregleda. Iz valjevskog Doma zdravlja upućuje se jedan apel ženama da vode računa o svom zdravlju i redovno odlaze na preglede kod svog ginekologa, jer se samo na taj način bolesti poput karcinoma grlića materice i karcinoma dojke mogu sprečiti.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…