infakt__frame.jpgMuzička škola „Živorad Grbić” – Valjevo organizuje u utorak 16. decembra koncert harmonikaša Zorana Vujovića – profesora harmonike iz Šapca. Koncert se održava u Koncertnoj sali Muzičke škole, sa početkom u 19.30 časova.
Cena ulaznice je 150 dinara.

Zoran Vujović je rođen 1973. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju muzičku školu završio je u Šapcu, a dalje školovanje je nastavio na državnom Konzervatorijumu u Odesi, gde je uporedo završio studije harmonike, kompozicije i dirigovanja. Magistrirao je u dvadesetdrugoj godini sa odličnim uspehom na Državnom institutu umetnosti u Voronježu.

Na programu su dela koja će biti lako prepoznatljiva od strane šireg auditorijuma, kao što su dela Johana Sebastijana Baha (Koncert u f-moll-u), Joakina Rodriga (Adađo iz Koncerta za gitaru u h-moll-u), Astora Piacole (Tango „Miris žene”) i autorske kompozicije samog umetnika (Varijacije na teme „My Way” i „Jesenje lišće”, Folk etide itd.).

Održao je niz solističkih koncerata širom Rusije, republikama bivšeg SSSR-a, Jugoslavije i Italije. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na međunarodnim festivalima. Godine 2002. PGP-RTS izdaje disk „Svetlost i senke” ovog umetnika, koji obuhvata dela svih muzičkih epoha od baroka do XX veka, kao i džez kompozicije samog umetnika. Piše muziku i za pozorišne predstave.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…