infakt__frame.jpgOd 7. do 13. decembra biće održana šesta Škola porodiljstva „Akademik Vojin Šulović“, koja se ove godine održava pod pokroviteljstvom Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije i Srpske akademije nauka i umetnosti.

Škola će svečano biti otvorena u manastiru Lelić. Kroz sedmodnevnu teorijsku i praktičnu nastavu, polaznici će steći dodatna savremena znanja u oblasti vođenja porođaja. Predavači su ugledni profesori medicinskih fakulteta u Srbiji. Teorijski i praktični deo nastave se obavlja u Edukativnom centru, Porodilištu i salama valjevske Bolnice. Direktor Škole porodiljstva je dr Paja Momčilov, dugogodišnji načelnik Porodilišta na Institutu za ginekologiju i akušerstvo KCS.
Škola porodiljstva je rezultat saradnje Centra za kontinuiranu edukaciju Medicinskog fakulteta u Beogradu, Udruženja ginekologa i opstetričara Srbije, Ginekološko-akušerske sekcije Srpskog lekarskog društva i Zdravstvenog centra Valjevo, a održava se uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve.

U znak sećanja na Akademika Vojina Šulovića u sredu 10. decembra u 19.30 u Valjevskoj gimnaziji biće održan koncert pijanistkinje Julijane Šulović, ćerke pokojnog profesora Šulovića, uz violinsku pratnju njenog kolege Vladimira Markovića. Pozivamo vas da prisustvujete ovom koncertu kao naši dragi gosti, jer je neprocenljiv doprinos medija, što se dobar glas o Školi porodiljstva daleko čuje.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…