muzej.jpgZbog povećanog interesovanja Valjevaca akcija Da li ste bili u Vašem muzeju? koju je Narodni muzej Valjevo sprovodio tokom novembra, nastavlja se i u decembru tekuće godine: biće produžena podela vaučera sa kuponima za povlašćen obilazak stalne postavke i sa besplatnom kafom za posetioce u muzejskom kafeu, a svi kuponi koje su građani ranije dobili, a nisu iskoristili, važiće i u decembru. Petkom će radno vreme muzeja i dalje biti produženo do 22 časa.

Ova akcija Valjevskog muzeja je usmerena prevashodno prema građanima Valjeva koji su u relativno malom broju posećivali postavku svoga muzeja, a koji je najposećeniji i zvanično najbolji muzej u Srbiji u prethodnoj godini.
Sa prosekom od 20-tak pojedinačnih i preko 50 organizovanih posetilaca iz Valjeva, dnevna poseta postavkama Valjevskog muzeja se u novembru 2008. godine izjednačila sa celomesečnom posetom u novembru 2007. godine, a istovremeno, ova novembarska poseta je prevazišla zbir poseta Valjevaca u prethodnih 10 meseci tekuće godine.

Pored povlašćenog ulaska i produženog radnog vremena, valjevski muzej nastavlja i sa organizovanjem predavanja, promocija, tribina i drugih dodatnih programskih aktivnosti. Prvo u nizu je predavanje, sa video prezentacijom, na temu Mačevi, koje u petak 5. decembra, u 18 časova, u galeriji Muzeja drži mr Marko Aleksić, arheolog i mačevalac.

Na svojevrstan način akcija se proširuje i na susedne opštine Kolubarskog okruga, i u biblioteci u Osečini je zakazano promotivno predavanje sa video prezentacijom o Muzeju,.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…