infakt__frame.jpgOd 53 projekta koliko je podneto na konkursu Kancelarije za razvoj zajednice, Savet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave odabrao je 7 koji će biti finansirani u oblastima zapošljavanja mladih, sporta, obrazovanja, slobodnog vremena, kulture, obrazovanja i bezbednosti.
Mikro projekati u lokalnim zajednicama u okviru programa ’’Podrška jačanju građanskog učešća u Srbiji – druga faza’’ sprovodi Stalna konferencija gradova i opština uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), a za odobrene projekte izdvojeno je ukupno 8 212 000 dinara.

U oblasti zapošljavanja projekat NSZ “Mladi u pokretu” podržan je sa oko 261 hiljadu dinara, a Drštvo istraživača pokušaće da populariše novu sportsku aktivnost, penjanje uz veštačku stenu, za šta je obezbeđeno 285 hiljada dinara. U oblasti obrazovanja OŠ Sestre Ilić odobren je projekat edukacije učenika iz oblasti odlaganja i reciklaže otpada i za to će im biti obezbeđeno 63 hiljade dinara. Za opremanje Likovnog ateljea koji bi koristila deca i mladi sa posebnim potrebama Valjevsko udruženje likovnih stvaralaca dobilo je 88 600 dinara dok će KUD Abrašević dobiti 293 hiljade za Abro fest. Projekat NVO Dobri ljudi potpomognut je sa 1 482 000 za osnivanje resurs centra pri Kancelariji za mlade dok je OŠ Milovan Glišićoredeljeno 289 hiljada u oblasti bezbednosti.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…