seminari zene2.jpgU sklopu projekta “Rodna ravnopravnost u medijima i kroz medije” u organizaciji Ženskog Informaciono – dokumentacionog centra iz Beograda rađena je analiza medija na lokalnom nivou u 7 gradova u Srbiji. Cilj programa je smanjivanje stereotipnih sadržaja, i promena slike žene u medijima.

Ženski INDOK centar se već 10 godina bavi ostvarenjem ravnopravnosti žena u javnoj sferi, fokusirajući se na medije. Kritičkom analizom sadržaja, istraživanjima i edukacijom, pokušavaju da povećavaju interes medija za pitanja ravnopravnosti polova.
Tokom sedam dana u Valjevu su praćeni jedan pisani i dva elektronska medija. Zapaženo su da je povećan broj rubrika i izveštaja o ženama, da je u upotrebi rodno-senzitivni jezik, ali da ipak postoje stereotipi.

Nakon prikupljanja rezultata monitoringa iz lokalnih centara, ŽINDOK centar će objaviti publikaciju “Slika zene u lokalnim medijima” u kojoj će biti izneti rezultati ovog dvonedeljnog praćenja eletronskih i štampanih medija na lokalu i u Beogradu.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…