infakt__frame.jpgMinistarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dodelilo je finansijsku pomoć u ukupnom iznosu od 144 miliona dinara za projekte 58 jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji. Gradovi i opštine dobijaju finansijska sredstva za projekte kojima su konkurisali po javnom pozivu ministarstva za raspodelu dela sredstava iz namenskih primanja budžeta Republike koja se ostvaruju priređivanjem igara na sreću. Savetnik ministra za lokalnu samoupravu Aleksandar Radosavljević uručio je danas uguovre za sredstva odobrena za projekte pet optina- Mionica, Ub, Ljubovija, Koceljeva i Krupanj.

Na ovaj način, ministarstvo pomaže projekte koji su od posebnog značaja za život građana na teritoriji jedinica lokalne samouprave, projekte racionalizacije ili osposobljavanja organa lokalne samouprave, projekte saniranja posledica štete nastale usled elementarne nepogode ili neke druge nesreće većih razmera, projekte u cilju modernizacije rada jedinica lokalne samouprave i za obnovu infrastrukture.

Sredstva iz fonda prikupljenog od igara na sreću, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dodeljuje kvartalno. Grad Valjevo je u januaru ove godine dobio 1,46 miliona dinara za realizaciju projekta u oblasti unapređenja korporativnog identiteta grada Valjeva.
Projektom se podrazumevala izrada grba, amblema, zastave, svečane pesme, propagandno-informativne brošure na nekoliko jezika. Akcija brendiranja Valjeva podrazumeva širok spektar aktivnosti, koje se planiraju unapred i nisu vremenski ograničene.
Valjevo je inače jedan od retkih gradova u Srbiji koji na ulazu u grad ima minijaturnu tablu, a gotovo nijedna važnija institucija u samom gradu nije obeležena na vidljiviji način, kako bi turistima i gostima bilo olakšano kretanje i snalaženje u gradu, a ovim projektom većina tih problema mogla bi biti rešena.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…