opstina_1.jpgŠesta sednica Skupštine grada odložena je za četvrtak 6. novembar jer se u sali nije pojavio nijedan odbornik iz vladajuće koalicije. Prilikom utvrđivanja kvoruma na početku današnje sednice utvrđeno je da ima 20 od 51 odbornika zbog čega je zamenik predsednika Skupštine Zaven der Hazarjan kratko objavio da nema uslova da se zasedanje nastavi.

Neposredno pre objave da sednici ne prisustvuje dovoljan broj odbornika reč po poslovniku je tražio šef odborničke grupe LDP-Pokret za Valjevo dr Ilija Tripković, ali je nije dobio jer je zamenik predsednika samo kratko objavio kraj sednice i napustio skupštinsku salu. Da sednica neće biti održana nagovešteno je u pondeljak, kada je u popodnevnim satima iz odseka za odnose s javnošću gradske uprave medijima poslat e-mail da se sednica najverovatnije neće održati jer je veliki broj odbornika najavio svoj nedolazak predsedniku skupštine. U dopisu koji je danas stigao iz iste službe navodi se da je citiramo “zamenik predsednika Skupštine dr Zaven der Hazarjan je na osnovu člana 47. stav 4. Privremenog poslovnika odložio sednicu za četvrtak, 06. novembar 2008. godine u 10 sati.
Kvorum se obavezno utvrđuje na početku sednice i sednica ne može početi ako nema kvoruma. Ukoliko nema potrebnog broja odbornika za punovažno odlučivanje, obaveza predsedavajućeg Skupštine grada je da sednicu odloži i ne postoji mogućnost da predsedavajući bilo kome daje reč”, kraj citata.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…