komoralogo.jpgNa IX sednici Grupacije za javni linijski prevoz putnika u drumskom saobraćaju RPK Valjevo razmatrana je informacija u vezi sa problematikom po pitanju kabotaže, primena cena prevoza putnika po tarifi “Srbijatransporta” i kategorizacija autobuskih stanica (stanje bodova i ugovori).

Pitanje kabotaže više puta je razmatrano na sednicama Grupacije, upućeno je više zaključaka i predloga nadležnim organima po ovom problemu. Opšti zaključak je da obzirom da je obavljanje kabotaže zakonom zabranjeno, a i pored prethodnog urgiranja, kabotaža sa Bosnom i Hercegovinom i dalje se obavlja i preduzeća koja se bave prevozom putnika RPK Valjevo trpe veliku štetu, traženo je da Ministarstvo za infrastrukturu Republike Srbije – Republička saobraćajna inspekcija poštuje i sprovodi pozitivne propise kojima je zabranjeno obavljanje kabotaže. Prevoznici su najavili, ukoliko i dalje inspekcija ne bude doslovno sprovodila propise iz ove oblasti, da će podneti tužbu protiv Republike Srbije radi naknade štete i izgubljene zarade.

Po pitanju cena prevoza putnika kostatovano je da se u narednom periodu cene ujednače prema podacima iz Informatora broj 51. PU “Srbijatransport” Beograd, a po pitanju kategorizacije autobuskih stanica, formirana je radna grupa koja će ponuditi predlog ugovora između prevoznika i autobuskih stanica kako bi se otklonili eventualni problemi u nihovim budućim odnosima.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…