infakt__frame.jpgU četvrtak, 6. novembra u RPK Valjevo u 11,00 časova biće održana Konstitutivna sednica Odbora za kvalitet i zaštitu životne sredine. Nakon konstituisanja i izbora predsednika i potpredsednika, obaviće se rasprava o Nacrtu zakona o standardizaciji, čiji je radni tekst Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja dosatvilo Komori Srbije u cilju prikupljanja primedbi i predloga.

U radu Odbora učestvovaće g-đa Slavica Popović, rukovodilac Centra za kvalitet Privredne komore Srbije. Pored ovog zakona ona će prisutne upoznati i sa Nacrtom zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti,, o predloženim rešenjima priverda se mogla izjasniti do 30. septembra.
U pitanju je veoma značajna obalst reforme tehničkog zakonodavstva, o donošenju novih propisa u ovoj obalsti koji, kada se radi o radnom tekstu Nacrta zakona o standardizacijia- daje pravni osnov za organizovanje nacionalnog tela za standardizaciju kao i donošenje srpskih standarda i srodnih dokumenata, a kada je u pitanju Nacrtu zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti, daje se pravni osnov za donošenje nacionalnih tehničkih propisa. Oni će sadržati evropske direktive sa zahtevima za bezbednost proizvoda, a sve u cilju harmonizacije domaćeg tržišta sa unutrašnjim tržištem EU i pravilima STO. Takođe, ovim Zakonom će se urediti ocenjivanje proizvoda sa propisanim zahtevima, važenje isprava i znakova usaglašenosti izdatih u inostranstvu, kao i javno obaveštavanje o tehničkim propisima i postupcima ocenjivanja usaglašenosti.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…