infakt__frame.jpgPod pokroviteljstvom opštine Lajkovac i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u organizaciji Centra za poljoprivredu Lajkovac i Udruženja odgajivača goveda simentalske rase „Kolubara“, u subotu 27. septembra održana je 27. izložba priplodnih krava i junica simentalske rase “”Kolubara 2008”.
Izložbu su otvorili Nenad Terzić, predstavnik Ministarstva poljoprivrede i Živorad Bojičić, načelnik Opštinske uprave Lajkovac. Za šampionku izložbe proglašeno je grlo Šarulja vlasnika Marka Milosavljevića iz Dučića, čija su grla višestruki pobednici ove izložbe i Novosadskog sajma.

Ukupno je bilo izloženo 117 grla u tri kategorije: 37 krava, 29 prvotelki i 51 steona junica. Grla je izabrao Centar za poljoprivredu Lajkovac, a ocenjivao stručni žiri u sastavu: dr Vlada Pantelić, Institut za stočarstvo Zemun Polje, dr Radivoje Đurđević, Stočarsko-veternarski centar Velika Plana, dr Radoslav Vujić, Zavod za poljoprivredu i prof. dr Miroslav Plavšić, Poljoprivredni fakultet Novi Sad.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…