Opstina zgrada 5.jpgNa osnovu ideja građana, Savet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave raspisao je konkurs za dodelu sredstava za mikro projekte. Finansijski fond za ove projekte obezbedio je donator, Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i Grad Valjevo. Program ” Podrška jačanju građanskog učešća u Srbiji- druga faza ” sprovodi se od marta 2007.godine i predviđeno je da traje do kraja 2009. godine. Na lokalnom nivou program se sprovodi u partnerstvu sa šest pilot opština, gradova: Valjevo, Loznica, Krupanj, Osečina, Sremski Karlovci i Čoka. Odlukom Skupštine opštine osnovan je Savet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave, kao savetodavno telo satavljeno od građana. Pored Savetodavnog tela osnovana je i Kancelarija za razvoj zajednice. Savet je na osnovu postojećih iskustava, dokumenata i opštih okolnosti odabrao temu omladina, kao značajnu za grad Valjevo.

Konačni odabir projekata izvršiće Savet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave, vodeći se kriterijumima koje je sam utvrdio i koje je predvideo projekat, kao i rezultatima administrativne i tehničke kontrole podnetih projekata.

Krajnji rok za prijem prijava je 15. oktobar 2008. godine do 16 časova. Period realizacijemikro projekta ne može biti kraći od 3 meseca, niti duži od 11 meseci. Planirani period za realizaciju projekta je od 1.decembra 2008. do 31. oktobra 2009.godine. Sve potrebne informacije o konkursu za mikro projekte u gradu Valjevu, građani mogu dobiti u Kancelariji za razvoj zajednice u Karađorđevoj 64 ili pronaći na internet adresama.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…