infakt__frame.jpgGradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević posetiće u ponedeljak, 1. septembra, u 8 sati Prvu osnovnu školu.Gradonačelnik će razgovarati sa prvacima i poželeti im srećan i uspešan početak u prvoj školskoj godini.

Inače, ove školske godine u đačke klupe sešće 809 prvaka na celokupnom gradskom području, od čega 655 prvaka u samom Valjevu. U odnosu na prošlu godinu, to je za desetoro đaka više i to u seoskim školama.

Iz budžeta Grada za 2008. godinu izdvojeno je skoro 30 miliona dinara za investicije u obrazovanju. Od toga, 18 miliona za osnovno, a skoro 12 miliona za srednje obrazovanje. Za nabavku školske opreme-nameštaja, računara i sportske opreme, opredeljeno je skoro 13 miliona dinara. Samo u Prvoj osnovnoj školi, koju će posetiti Gradonačelnik, uloženo je 3 miliona i 200 hiljada dinara. Ovde je zamenjen deo unutrašnje stolarije, pločice u hodniku u prizemlju škole.

Za sve gradske škole, a to je 7 osnovnih i 6 srednjih škola, uveden je spoljni video nadzor, kako bi se poboljšala bezbednost dece. Vrednost ovih radova je 4.100.000 dinara. Sledeći korak je uvođenje unutrašnjeg video nadzora.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…