infakt__frame.jpgOd 18-22. avgusta u odmaralištu Crvenog krsta u Bogovađi održan je treći letnji kamp “ Sport za sve ” u organizaciji NVO “ “Ruka ruci ” iz Lajkovca i Sportskog saveza Skona iz Švedske, uz pokroviteljstvo i finansijsku podršku Opštine Lajkovac. “ Sport za sve “podržan je od Fondacije “ Kralj Gustav Peti ” i nedavno je svrstan među njenih 20 najboljih projekata.

Kamp je okupio 70 učesnika među kojima su većinu činili učenici trećeg i četvrtog razreda seoskih škola i učenici sedmog i osmog razreda centralne lajkovačke škole “ Mile Dubljević “. U kampu su bili i osnovci, srednjoškolci, studenti defektologije, psiholozi, vaspitačice i učiteljice zainteresovani za angažovanje u projektu “ Zajedno kroz život “namenjenog deci sa posebnim potrebama, koja su bila uključena u rad. Obuke su držali instruktori iz Švedske, dok je za sportske aktivnosti, ishranu sportista i sportsku psihologiju bila zadužena reprezentativka Srbije u “ orijentiringu “Slađana Jovanović. Svi učesnici kampa popodneva su provodili zajedno u raznim sportskim igrama, a prvenstveno uvežbavajući “ floor ball “(nešto kao: hokej na betonu), sport vrlo popularan među švedskom decom i omladinom.

Projekat “ Sport za sve ” u opštini Lajkovac sprovodi se od 2006. godine, a ovogodišnji ciklus završava se studijskom posetom Švedskoj i seminarom u oktobru. Ako se projekat nastavi, želja mladih volontera nevladine organizacije “ Ruka ruci ” jeste da počne masovnija razmena naših i švedskih učenika.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…