infakt__frame.jpgAfirmacija valjevske lepote, mladosti, znanja i talenta bio je jedan od motiva da 22e Tešnjarske večeri na Letnjoj pozornici otvori mladi valjevski pijanista Nikola Zdravković. Na taj način ozvaničen je i početak devetodnevne manifestacije tokom koje će posetioci će moći da vide preko 500 učenika 70 različitih programa na 7 lokacija u gradu.

Programi će se odvijati na Letnjoj pozornici na Kolubari, pozorišnoj sceni ispred Doma omladine, a jedan broj dešavanja kao i prateći programi su u Tešnjaru koji je za ovu prilikuzatvoren za saobraćaj, a letnje bašte oslikavaju ambijentalni duh stare čaršije. Pored pozdravne reči gradonačelnika Valjeva Zprana Jakovljevića, na otvaranju su bili prisutni i predstavnici grada Šapca koji je ove godinegrad gost i tokom trajanja manifestacije predstaviće se valjevskoj publici izložbama, koncertima i pozorišnim predstavama. Program je osmišljen kao “Čivija u poseti podvali”

Nakon razmene prigodnih poklona predstavnika grada domaćina i grada u gostima na letnjoj pozornici usladilo je kolažni program folklornih ansambala gostiju iz Šapca.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…