infakt__frame.jpgRekonstrukcija mosta na Gradcu trebalo bi da počne u avgustu mesecu, a ovih dana u toku je pregled prispelih ponuda na tenderu. Tenderska komisija sada proverava ponude, a ono što je u ovom trenutku poznato je da je najpovoljniju ponudu dostavilo valjevsko preduzeće “Ingrap-omni”.

Rekonstrukcija predvidja kompletnu zamenu donjeg stroja puta, odnosno asfaltnog i betonskog nosećeg dela, zamenu dotrajale čelične konstrukcije i saniranje nosećih stubova. Pored toga sagradićemo pešačku stazu na desnoj strani mosta, gledano iz grada uzvodno od Gradca, tako da će cela širina mosta biti korišćena za saobraćaj. U sklopu rekonstrukcije, biće uradjeno novo osvetljenje mosta na Gradcu. Gvozdeni most na Gradcu star je oko 80 godina, i prilikom pokušaja sanacije u maju 2007. godine ustanovljena su velika oštećenja koja su uslovila da most ne bude bezbedan za saobraćaj. Ispitivanje stanja mosta nakon toga povereno je Institutu za mostogradnju. Do sada se celokupan saobraćaj odvijao preko postojećeg paralelnog mosta za koji ne postoji građevinska dozvola.
Obzirom da je most star oko 80 godina Zavod za zaštitu spomenika insistirao je na rekonstrukciji, a ne na gradnji novog.

Gvozdeni most na Gradcu nalazi se na magistralnom putu M- 21 i od izuzetnog je značaja za protok saobraćaja u ovom delu grada, a konačno stavljanje u funkciju očekuje se krajem septembra ili početkom oktobra.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…