infakt__frame.jpgNa sinoć završenom međunarodnom festivalu u Trebinju, Gradsko pozorište
“Abrasević” iz Valjeva proglašeno je za apsolutnog pobednika !Pored “Zlatne maske” za najbolju predstavu u celini komedija “Razvojni put Bore Šnajdera” po tekstu Ace Popovića dobila je i jos tri priznanja : za najbolju režiju, kostim i scenografiju.
Valja napomenuti da je u zvaničnoj konkurenciji pola veka stare pozorišne manifestacije naslovljene “Festival festivala” učestvovalo ukupno sedam najboljih dramskih ostvarenja iz Srbije, Crne Gore, BiH i Republike Srpske.

“Razvojni put Bore Snajdera” je predstava koja se za kratko vreme, nakon uspešne premijere krajem maja, okitila najpre nagradom za najuspesniju predstavu u Srbiji, a sada je proglašena za pobednika i na ovoj prestižnoj manifestaciji koja okuplja najbolja ostvarenja iz nekolicine zemalja u ovom delu Balkana.

Abraševićevu predstavu je režirao Miroslav Ćisa Trifunović, kostime dizajnirala Branka Šisinački Obradović, scenografiju osmislio i realizovao Dusan Arsenić, muziku komponovao dr Voja Milutinović. U glavnoj ulozi je Branko Antonić.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…