infakt__frame.jpgOd 1. do 14. juna, u Istraživačkoj stanici Petnica 54 polaznika će učestvovati u radu još jedne letnje naučne škole – dvonedeljnog kampa namenjenog učenicima sedmih razreda osnovnih škola. Letnja naučna škola je multidisciplinarni program uvođenja zainteresovanih učenika u osnovne metode nauke i istraživačkog rada.

Učenici će pohađati predavanja, vežbe i druge aktivnosti iz širokog spektra naučnih oblasti.
Pored toga što će im ovaj dvonedeljni program omogućiti da se upoznaju i nauče neke nove naučne činjenice, on će im pre svega pružiti mogućnost da steknu predstavu o različitim važnim oblastima, metodama i zadacima savremene nauke.

Mešoviti naučni program omogućiće svakom od učenika da se bliže upozna sa mnogobrojnim aspektima savremene nauke i istraživačkog rada i da stekne prva praktična iskustva u naučnom istraživanju.

Prva nedelja je rezervisana za teorijsku nastavu – predavanja iz svih naučnih oblasti zastupljenih u programu Stanice, a u drugoj nedelji LNŠ, polaznici će raditi po sekcijama. U planu je i izrada tradicionalnih novina Letnje naučne škole, koje u celosti pripremaju sami polaznici LNŠ, i, ako vremenske prilike dozvole, jednodnevni izlet.

Hemija za srednjoškolce

Od 5. do 14. juna, u Stanici će biti održan još jedan vežbovni seminar hemije za učenike srednjih škola.

Seminar će biti iz oblasti analitičke hemije i predstavljaće svojevrsnu pripremu polaznika za rad na samostalnim projektima planiranim za letnje seminare.

Fizika

Poslednji dani maja, tačnije od 27. do 31. maja, bili su rezervisani za ralizaciju prolećnog seminara fizike za srednjoškolce.

Obrađene su različite teme iz programiranja, verovatnoće i statistike, što je prevashodno imalo za cilj pripremu polaznika za rad na projektima u toku letnjih seminara. Uz to, održano je i više vrlo interesantnih predavanja, od kojih je možda najzanimljivije bilo predavanje o načinima veštačke promene vremena.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…