infakt__frame.jpg17 dana nakon završenih lokalnih izbora, kako naravno nezvanično saznajemo, na pomolu je dogovor o post izbornoj koaliciji koju bi činile SRS, SPS, DSS, NS, SNS i Udruženje građana Pobeda za Valjevo, a što je ukupno 28 odbornika.
Osnovna načela funkcionisanja su usaglašena, postignut načelni dogovor oko kandidata za gradonačelnika i predsednika Skupštine, a tokom vikenda mogao bi uslediti i novi sastanak na kome bi bila precizirana raspodela potpredsedničkih mesta u Skupštini, ko će biti članovi Opštinskog veća, kao i ono uobičajeno, raspodela javnih preduzeća.

Konstitutivna sednica na kojoj bi bili potvrđeni mandati odbornika, kao i izabran predsednik i zamenik predsednika Skupštine grada je zakazana za petak, 20.jun 2008.godine u 10 sati.
U jednom ranijem saopštenju iz opštinske uprave je rečeno da “ukoliko političke partije i koalicije dogovore neophodnu većinu za formiranje vlasti, sednica će biti zakazana pre ovog datuma.”

A blizu 200 posetilaca našeg sajta glasalo je u anketi ko bi trebao da čini vladajuću većinu u gradskom parlamentu pošto je, da podsetimo, izborni cenzus prešlo 9 izbornih lista na kojima je ukupno 13 partija i udruženja građana.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…