infakt__frame.jpgU Modernoj galeriji danas je otvorna izložba slika Milana Miletića, slikara iz Gornjeg Milanovca. U svom slikarstvu Miletić insistira na realističkom odnosu prema prirodi i materiji i mada slike nisu u domenu slika fantastike već više metafizike, ipak su našle zasluženo mesto u Modernoj galeriji kojoj je ovo 54 izložba.

Milan Miletić rođen je 1950. godine u Lapovu. Gimanziju učio u Jagodini, a Akademiju likovnih umetnosti kao i postdiplomske studije završio je u Beogradu u klasi prof. Stojana Ćelića. Dobio je više nagrada i priznanja za slikarstvo. Živi i radi u Gornjem Milanovcu gde je inicirao održavanje Bijenala minijatura.

Miletić kaže i da nije pobornik likovnih kolonija jer krtko vreme koliko se provede u koloniji nije dovoljno da naslika sliku pa mu uvek ostaje obaveza prema organizatorima kolonije. Ranijih godina Miletić se bavio i ilustacijama.

Miletić trenutno slika male formate, ali ga očekuje i ozbiljniji slika na temu portreta i izložba na jesen ponovo u Modernoj galeriji u Valljevu.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…