infakt__frame.jpgU Valjevu za sada nema nekih konkretnijih nagoveštaja ko će činiti skupštinsku većinu, iako je prošao i peti dan od zvaničnog objavljivanja rezultata lokalnih izbora. Zakonski rok za sazivanje konstitutivne sednice na kojoj će biti verifikovani mandati odbornika je 15 dana, odnosno do 27. maja se sednica mora zakazati. Kako su nam rekli u jednoj od stranaka koje će imati odbornike u gradskoj skupštini citiramo “još se pipkamo”, što bi valjda trebalo da znači da se još uvek zauzimaju pozicije za zvanične pregovore i verovatno i ishod pregovora na republičkom nivou koji bi se mogao preslikati i na lokal.

Peti dan neformalnih i formalnih konsultacija o formiranju nove skupštinske većine i vlade, protiče bez velikih iznenađenja. Ivica Dačić je danas u Rusiji pa će dalji razgovori sa koalicijom oko SPS morati da sačekaju njegov povratak. Iz kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića saopšteno je da ima neformalne konsultacije sa koalicijom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije i da joj predlaže formiranje socijalno odgovorne vlade koja bi obezbedila bolji život svim građanima.

Za to vreme, Velimir Ilić već je najavio da će novu vladu će činiti narodnjačka koalicija sa radikalima i SPS. Na našem sajtu www.marsh.co.yu i dalje je aktuelna anketa sa pitanjem “Ko treba da vrši vlast u Valljevu?”, a rezultati su više nego zanimljivi. Posetioci sajta koji su glasali za sada se opredeljuju za koaliciju koju bi predvodila SRS, a ima i dosta glasova da se održe i novi izbori.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…