gradac.jpgOd danas, 07. maja rešenjem SUP-a Valjevo, novoizabrano rukovodstvo Ekološkog društva “Gradac” na čelu sa Ješom Erčićem, izabrano na vanrednoj Skupštini održanoj 23. marta 2008. godine, postalo je i zvanično legitimno, saopšteno je danas iz ovog udruženja.

U saopštenju se dodaje da su ovim činom razrešene sve nedoumice oko toga ko kontroliše i vodi brigu o reci Gradac i zaštićenom prirodnom dobru. Narednih dana, takodje legalno biće preuzete prostorije i uspostavljena kontrola nad delovanjem EKOD „Gradac”.

Da podsetimo, nakon podnetih ostavki dosadašnjeg predsednika i sekretara Sretena Djordjevića i Vladimira Janevskog, krajem marta jedna trećina članova EKOD Gradac sazvala je vanrednu sednicu na kojoj je diplomirani inženjer šumarstva Ješa Erčić izabran je za novog predsednika Ekološkog društva Gradac. Tom prilikom iznet je i program rada društva u naredne četiri godine, a najvažnije je da se poveća zaštita klisure, zaineresovati mlade za ED, omasoviti ga i pozicionirati klisuru reke Gradac u domaćoj, ali i stranoj javnosti.

Podrušku i pomoć u jačanju EKD Gradac kao i većoj zaštiti jednog izuzetnog prirodnog dobra pružile su tada i poznate ličnosti prisutne na Skupštini poput glumca Zorana Cvijanovića, savetnika potpredsednika Vlade i novinara Jovana Memedovića.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…