Valis plivacki klub.jpgAnđelka Petrović poslala je višestruka vicešampionka Balkana na juniorskom plivačkom balkanskom šampionatu, organizovanom od strane Plivačkog saveza Rumunije proteklog vikenda. Na ovom takmičenju učestvovali su najbolji plivači u kategoriji juniora iz 9 zemalja sa područja Balkana – Grčka, Srbija, Turska, Rumunija, Bugarska, Kipar, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Albanija.

Reprezentaciju Srbije na ovogodišnjoj Balkanijadi činilo je po 9 devojaka i 9 mladića, koji su u generalnom ekipnom plasmanu uspeli da se izbore za drugo mesto iza reprezentacije Grčke. Osvojili su ukupno 24 medalje – 19 u individualnim disciplinama (8 zlata, 6 srebra i 5 bronzi) i 5 u štafetnim disciplinama (1 zlato i 4 srebra). Treneri koji su bili uz uspešne srpske juniore su Dejan Pejinović, Srđan Filipović i Dragan Markovljev.

Izuzetan uspeh je i na ovoj Balkanijadi ostvarila plivačica PK “Valis” Anđelka Petrović koja je u svim disciplinama u kojima se takmičila osvojila medalje. Dve bronzane medalje pripale su joj u disciplinama 50 i 100 m slobodno, a četiri srebra i titule vicešampiona Balkana osvojila je u disciplini 200 m slobodno i kao članica štafete Srbije u disciplinama 4 x 200 m slobodno, 4 x 100 m mešovito i 4 x 100 m slobodno.

Pored Anđelke na ovom takmičenju su se istakli i Čaba Silađi (3 zlata i zlato u štafeti), Ivan Lenđer (2 zlata, 2 srebra i bronza, i zlato i srebro u štafetama), Tijana Vukanović (zlato, srebro, bronza i 3 srebra u štafetama), Jovana Bogdanović (zlato, srebro, bronza i 2 srebra u štafetama), Ivan Kopas (zlato i srebro i zlato i srebro u štafetama), Milan Silaški (zlato i srebro u štafetama), Marija Joksimović (2 srebra u štafetama), Jovana Nikolovski (2 srebra u štafetama) i Srećko Stefanović (srebro u štafeti).

Takođe proteklog vikenda u Velikim Crljenima održan je MARKOVDANSKI KUP 2008 na kome su plivači “Valisa” bili treći u ekipnom plasmanu sa 12 osvojenih medalja. Učestvovalo je više od 100 plivača iz 7 srpskih klubova.

Marija Nikolić (95.) – sa dve zlatne medalje i odličnim rezultatima osvojila je titulu najuspešnije plivačice u kategoriji devojaka rođenih 94. i 95. godine. Pored nje po dve medalje, po zlato i srebro osvojili su i Eva Đurica (94.) i Nikola Lalović (99.).
Po jedna srebrna medalja pripala je Milici Đurić (97.), Andriji Bebiću (96.) i Viktoru Đukniću (92.).
Bronzane medalje osvojili su Dragana Bogićević (96.), Aleksandar Dobriković (93.) i ženska štafeta u sastavu Đurica, Nikolić, Bogićević, Đurić.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…