mladi recitatori.jpgUpis đaka u prvi razred osnovnih škola u Srbiji počinje danas, a očekuje se da ove školske godine bude upisano oko 2.000 prvaka više nego prošle. Upis prvaka zvanično bi trebalo da se završi do kraja maja, ali će verovatno biti produžen do septembra kako bi deca koja iz različitih razloga nisu pohađala obavezan predškolski program mogla, po ubzanoj proceduri, da se upišu u prvi razred.

Na teritoriji Kolubarskog okruga u školskoj 2008/09. godini u prvi razred osnovne škole biće upisano 1560 prvaka što je za 58 manje nego prošle godine. Od šest opština u okrugu samo će u Lajkovcu naredne školske godine u klupama biti više đaka prvaka. Za upis deteta u prvi razred osnovne škole treba školi dostaviti izvod iz matične knjige rođenih , lekarsko uverenje o zdravstvenoj i fizičkoj sposobnosti deteta i potvrdu vrtića da je mališan pohađao pripremni (predškolski) program.

U školskoj 2008/2009. godinu u prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2001. do 1. marta 2002. godine. Zakon propisuje i da će u prvi razred moći da pođe i dete mlađe od šest i po godina, ali i deca starija od sedam i po godina.

Škole su dužne da prime svu decu koja im teritorijalno pripadaju, a sve ostale zainteresovane upisuju samo ako imaju mesta.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…