infakt__frame.jpgNaseljena mesta Petnica, Klinci, Bujačić i lovište „Magleš” nadomak Valjeva, proglašeni su područjima zaraženim besnilom rešenjem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Na ovoj lokaciji ubijena je lisica, a naknadnom analizom je utvrdjeno da je obolela od besnila.

Zbog preduzimanja hitnih mera koje nalaže novonastala situacija, danas je održana sednica Štaba za elementarne nepogode kojoj su osim predsednika Jovana Tomića, nadležnih službi Opštinske uprave Valjevo, Milana Mihajlovića (odeljenje Ministarstva odbrane u Valjevu), prisustvovali i predstavnici Društva za zaštitu životinja, Zavoda za javno zdravlje, Policijske uprave, Vojske i sanitarne inspekcije. Ovom prilikom ocenjeno je da se očekuje od veterinarske inspekcije da hitno dostavi izveštaj o tome koje je mere preduzela na području zaraženim besnilom kako bi ostale nadležne službe reagovale po hitnom postupku. Formirana je Komisija koja će non-stop pratiti situaciju i čiji će članovi biti načelnik Odeljenja za komunalne i inspekcijske poslove Aleksandar Janković, predstavnici veterinarske inspekcije, Društva za zaštitu životinja i „Vidraka”. U najkraćem roku -u naredna 24 sata, nakon dostavljanja izveštaja veterinarske inspekcije, biće preduzete mere na uklanjanju pasa lutalica u zaraženom području kako nalažu propisi, a kao dugoročna mera biće maksimalno intezivirane aktivnosti na uklanjanju pasa lutalica i u gradskom području, posebno u blizini škola i obdaništa. Sa današnje sednice upućen je poziv gradjanima da svoje kućne ljubimce o kojima više ne žele da brinu donesu u azil, umesto da ih puštaju na ulicu. Takodje, ocenjeno je da se pod hitno ovakvi postupci moraju strogo sankcionisati. Tokom ove sedmice, sve nadležne službe zajedno će raditi na rešavanju ovog problema, pri čemu će dobra saradnja sa gradjanima dati višestruko pozitivne rezultate.
Odsek za odnose sa javnošću će blagovremeno prosledjivati izveštaje medijskim kućama, kako bi gradjani bili informisani o tome koje su sve mere preduzete radi hitnog reševanja ovog problema.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…