komoralogo.jpgU cilju upoznavanja privrednika sa aktuelnim propisima iz oblasti zaštite životne sredine, RPK Valjevo danas je organizovala i predstavljanje prvog dela “Vodiča za operatere kroz propise iz oblasti zaštite životne sredine” koje je krajem prošle godine priredilo Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije.

Cilj ove brošure je da pomogne operaterima da na što lakši način upoznaju propise iz oblasti zaštite životne sredine, koje moraju da sprovode u svojim fabrikama, radionicama, lokacijama i postrojenjima za preradu otpada, skladištima opasnih materija itd. Osim operaterima, ovaj Vodič će svakako biti od koristi i sudijama i javnim tužiocima, odnosno onima koji se bave sprovođenjem zakona.

Ovo je I deo Vodiča, budući da se očekuju i nova uputstva nakon usvajanja niza novih zakona i podzakonskih akata iz ove oblasti, kao što su Zakon o upravljanju otpadom, Zakon o zaštiti vazduha, Zakon o hemikalijama itd. Novim zakonima o upravljanju otpadom, hemikalijama, koji predstavljaju izmenu filozofije u ovim oblastima, pojednostavljuju se postupci dobijanja dozvola, ali se povećava odgovornost operatera, inspekcije i drugih.

Prikaži još ovjava iz Ekologija

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim k…