Narodni muzej.jpgNarodni muzej Valjevo i Regionalna privredna komora Valjevo u petak 21. marta od 19 sati u Narodnom muzeju organizuje debatu na temu “Kulturni turizam – valjevske perspektive”.

U nedostatku opšte strategije razvoja Valjeva, kao i pojedinačnih strategija razvoja turizma u kulture, brojna pitanja bitna za razvoj našega grada su ostala otvorena. Istina mnoga od njih se, nakada brže, nekada sporije, nekada sa više, a nekada sa manje kvaliteta i rešavaju, ali uglavnom pojedinačno, ponekad stihijski, bez koordinacije koja je neophodna naročito kada se radi o aktivnostima koje izričito zahtevaju međusektorsko povezivanje, kao što su i turizam i kultura, a i njihov amalgam – kulturni turizam.

Zakazana debata nemože da ima za cilj rešavanje nagomilanih problema, ali može da doprinese početku njihovog rešavanja, kako kroz zajedničko skeniranje postojećeg stanja i ukazivanje na mogućnosti i otežavajuće faktore, tako i kroz početak zajedničkog dijaloga bitnih intersektorskih činilaca.

Shodno navedenom, Vaše prisustvo i aktivno učešće, ili prisustvo i aktivno učešće Vaših predstavnika, bilo bi dragoceno za buduća delovanja (od koordiniranog rada do priprema nedostajućih razvojnih strategija), bez obzira ko i kada ih bude inicirao. A zajednički cilj nam mora biti da se to što pre dogodi.
Kao gosti na debati najavljena je dr Vesna Đukić (profesor Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, autor knjiga “Kulturni turizam – menadžment i razvojne strategije”, „Pravo na razlike selo – grad”, „Tranzicione kulturne politike – konfuzije i dileme”, „Seoski turizam u Srbiji”…).

Medijatori: Vladimir Krivošejev (viši kustos, istoričar), mr Vesna Matić (doktorant turizmologije)

Pozvani učesnici su predstavnici Privredne komore Valjevo, Valjevo-turista, valjevskih ustanova kulture i organizacija, crkve, Univerziteta Singidunum, Megatrenda, Više poslovne škole, Udruženja domaćina, turističke agencije Balkanik, Nacional, Aska, Opštinske uprave Valjevo, Ugostiteljsko turističkog preduzeća Sloga, Agencije za zapošljavanje i valjevskih medija.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…