Dom kulture 2.jpgOd ponedeljka 3. marta pa sve do 9. marta u valjevskom Domu kulture posetioci će moći da vide šest ostvarenja sa ovogodišnjeg Festa. Mini fest 2008 u Valjevu 3. marta od 20 sati otvoriće film “Požuda, oprez” koji je režirao Ang Li. Uloge tumače Vei Tang, Džoan Čen i Toni Lung, a film je dobitnik priznanja Zlatni lav u Veneciji 2007. godine.

U sreda, 05. mart ljubitelji filmova na velikom platnu moći će da videNemačko-Turski film “Na ivici raja” koji je režirao Fatih Akin, a glavne uloge tumače Hana Šigula i Baki Davrak.
Ovaj film je na prošlogodišnjem kanskom festivalu dobio Zlatnu palamu za scenario.

Američki film “Paranoid park” u okviru Mini festa u Valjevu će biti prikazan u četvrtak, 06. marta. Film je režirao Gas Van Sant, a uloge tumače Džejk Miler i Tejlor Momsen. Film je u Kanu 2007 dobio specijalnu nagradu.

Francuski film “Dvostruka ljubav” u režiji Kloda Šabrola u kome glavne uloge tumače Ludivin Sanjie i Matilda Mej biće prikazan u petak 7. marta, a film je dobio nagradu kritike u na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji.

Na repertoaru Mini Festa u Valjevu u subotu 8. marta biće prikazan još jedan francuski film “Svedoci” koji je režirao Andre Tešine. Uloge su tumačili Emanuel Bear i Žili Depardje, a film je imao zapaženo učešće na Berlinskom festivalu 2007.
Berlin, 2007.

Poslednjeg dana Mini festa, u nedelju, 09. marta biće prikazan rumunski film “4 meseca, 3 nedelje i 2 dana”. Film je dobitnik priznanja Zlatna palma u kanu prošle godine. Film je režirao
Kristian Munđiu, a uloge tumače AnaMarija Marinca, Vlad Ivanov i Laura Vasiliu.

Sve projekcije počinju u 20 časova i održavaju se u Velikoj sali Doma kulture, a cena ulaznice je 150 dinara.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…