infakt__frame.jpgSocijalistička omladina započela je prikupljanje potpisa za podizanje krivične prijave protiv Nataše Kandić zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila najteža krivična dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije. Akciji koja je pokrenuta u više mesta u Srbiji danas se pridružila i socijalistička omladina Valjeva.

Reč je o krivičnim delima ugrožavanja nezavisnosti i teritorijalne celovitosti Republike Srbije, priznavanja okupacije, napada na ustavno uređenje, pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja, terorizam, izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela i neprijavljivanja njegovog izvršenja kao ni počinioca.

Krivičnu prijavu podneće Socijalistička omladina i jedan broj građana Republike Srbije Gradskom javnom tužilaštvu u Prištini, Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal i Tužilaštvu za ratne zločine.

Predstavnici socijalističke omladine Valjeva danas su se osvrnuli i na aktuelne događaje u Valjevu i uputili kritiku na račun donošenja Nacionalne strategije za mlade rekavši da je to prazna priča pred lokalne izbore jer sve što je mladima značilo je uništeno i obezvređeno. Oni su izrazili zadovoljstvo što se pokreće inicijativa za nastavak radova na školi u Brđanima i postavljaju pitanje zašto su radovi uopšte i prekinuti i traže od aktuelne vlasti da javno prizna grešku.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…