infakt__frame.jpgČistija proizvodnja i unapređenje ekološke efikasnosti proizvodnhih procesa u kompanijama,
bila je tema današnjeg skupa koji je organizovala Regionalna privredna komora Valjevo – Odbor za kvalitert i zaštitu životne sredine, Grupacija za zaštitu životne sredine i Grupacija za hemijsku industriju u saradnji sa Centrom za čistiju proizvodnju, a osnovni cilj bilo je upoznavanje privrednika sa ovog regiona sa projektom “Čistija proizvodnja u Srbiji”.

Implementacija sistema čistije proizvodnje uz pomoć Centra, na dobrovoljnoj je bazi, sa krajnjim ciljem kreiranja uređenog sistema proizvodnje sa značajnim smanjenjem količine otpada koji u tom procesu nastaje, kvalitetnog upravljanja otpadom uz maksimalnu uštedu energije. Krajnji rezultat je svakako značajna ušteda finsnsijskih sredstava kroz snižavanje troškova za odlaganje otpada i utrošenu energiju, što na kraju dovodi do konkurentnije pozicije na tržištu.

Centar za čistiju proizvodnju nastao je na inicijativu Organizacija Ujeninjenih nacija za industrijski razvoj UNIDO, Ministarstva za nauku u zaštitu životne sredine, Privredne komore Srbije i Tehnološko-metaluškog fakulteta Univerziteta u Beogardu, a sve u cilju rešavanja problema i uspostavljanja elemenata delotvornog sistema upravljanja životnom sredinom. Projekat je predstavio Dr. Branko Dunjić, direktor Centra za čistiju prozvodnju, a o zakonskoj regulativi Srbije govoriće Jelena Tesla iz Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…