infakt__frame.jpgSaša Janković, Republički zaštitnik građana i g-đa Dušanka Gaćeša, gradski građanski branilac Beograda boravili su danas u Valjevu kao gosti Odbora za ljudska prava Valjevo na konferenciji posvećenoj završetku projekta “Uspostavljanje i rad gradskog građanskog branioca u opštini Valjevo”.
Aktivnosti vezane za uspostavljanje institucije građanskog branioca u opštini Valjevo započete su još 2002. godine, a 2006. i 2007. godine ove aktivnosti podržala ih je i lokalna samouprava, kroz projekat „Otvoreni forum – javno zagovaranje za uspostavljanje institucije građanskog branioca u Opštini Valjevo”. U okviru projekta, Odbor za ljudska prava Valjevo i nadležne opštinske službe uz stručnu podršku prof. Bogoljuba Milosavljevića, izradile su i nacrt opštinske odluke o uspostavljanju institucije građanskog branioca u opštini Valjevo.

Svrha konferencije bila je da se ključni akteri društvenog i političkog života Kolubarskog okruga informišu o načinu rada i ovlašćenjima građanskog branioca.

Završnoj konferenci prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, parlamentarnih i vanparlamentarnih političkih stranaka sa teritorije opštine Valjevo, predstavnici valjevskog pravosuđa i predstavnici civilnog društva Valjeva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…