Opstina zgrada 5.jpgČlanovi Opštinskog veća na današnjoj sednici zaključili su da je u ovom trenutku najbolje da cena grejanja ostane na starom nivou od 46 dinara po kvadratnom metru i da se formira Radna ekspertska grupa, saopšteno je danas iz pres službe opštinske uprave. U saopštenju se dodaje i da će imena članova radne grupe biti poznata najkasnije do petka 28. decembra, a zadatak će im biti da u roku od 15 dana detaljno razmotri i analizira situaciju i predloži realnu cenu grejanja na osnovu svih relevantnih parametara na prvom mestu uključujući povećanje cene mazuta na tržištu.

Kako je obrazloženo članovi Veća odlučili su se na ovaj korak, jer je neophodno sagledati ovu problematiku u potpunosti i doneti najbolje moguće rešenje kako za gradjane, koji su na prvom mestu, tako i za javno komunalno preduzeće „Valjevo” koje mora poslovati bez gubitaka i mora imati dovoljno energenata da uspešno realizuje grejnu sezonu. Kako je naglašeno, pored ostalog Radna ekspertska grupa razmotriće sve mogućnosti uštede i svoj konačan predlog izneti članovima Opštinskog veća.

Na današnjoj sednici članovi Opštinskog veća prihvatili su i amandman Komisije za budžet i finansije opštine Valjevo kojim je predvidjeno da deo stalnih troškova u iznosu od 2,5 miliona dinara sa pozicija Ustanove za fizičku kulturu „Valis”, bude preusmeren na poziciju „tekuća budžetska rezerva” tako da se na ovoj poziciji iznos od 7,5 miliona dinara zamenjuje iznosom od 10 miliona dinara. Sredstva su preusmerena na osnovu naknadnog sagledavanja troškova ove ustanove.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…