Petnica bazen1.jpgSredstava koja su trebala da se opredele iz opštinskog budžeta za pokrivanje olimpijskog bazena u SRC Petnica preusmerena su u poljoprivredne namene i izgradnju otvorenih sporstkih objekata za decu, saznajemo nezvanično za ovakvu odluku članova opštinskog veća. U gradskoj Direkciji ovu informaciju nisu mogli da potvrde.

Hronološki, to bi izgledalo ovako: u novembru mesecu prošle godine, tada kao ministar za kapitalne investicije, Velimir Ilić je najavio pokrivanje balonom petničkog olimpijskog bazena i kupanje već u januaru mesecu. Nakon toga u februaru raspisan je prvi tender koji nije uspeo i najavljeno je raspisivanje novog. Sredinom septembra u gradskoj direkciji rečeno da je kompletna finansijska konstrukcija zatvorena i da se odluka o izboru izvođača očekuje nakon što Komisija pregleda kompletne ponude pristigle na tender. Takođe je tada rečeno i da je kompletna finansijska konstrukcija za pokrivanje balonom olimpijskog bazena u SRC Petnica zatvorena, kao i da se se vodilo računa o opravdanosti investicije, odnosno koliko će koštati održavanje balona obzirom da je poznata finansijska situacija i u samoj opštini ali i u UFK Valis.

Krajem oktobra saopšteno je da je za izvođača radova izabrana slivenačka firma Dual, da bi na konferenciji za novinare u novembru zamenik predsednika opštine saopštio da je od ministarstva za infrastrukturu dobijena garancija za još 16 miliona dinara čime se ponovo zatvara finansijska konstrukcija i očekuje potpisivanje ugovora po kome bi nakon svih pripremnih radova pokriven bazen mogao da se koristi od marta naredne godine. Odlikom članova Privremenog organa došlo je do smene na čelu Direkcije, a ugovor nije poslat slovencima jer od 41 milion koliko je vrednost investicije, u Direkciji imaju tek 25 milona i ne žele da, kako kažu, rizikuju opterećenje na direkciji jer ministarstvo nije uplatilo dodatna sredstva.
U opštini, pak, tvrde da garancije ministra za infrastrukturu da će sredstva za bazen biti uplaćena, postoje.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…